Gratis buggy's voor jonge ouders

Op initiatief van de VVD komen er gratis buggy’s voor jonge ouders beschikbaar. Ouders hoeven zo niet met de auto naar het centrum, maar kunnen op de fiets komen. Bij diverse stallingen staan dan buggy’s klaar die geleend kunnen worden. Tegen inlevering van de fietssleutel krijgt met de buggy dan gratis mee. Soortgelijke projecten in Utrecht en Nijmegen zijn een succes. Reden voor het Leidse college om het voorstel te omarmen. Ook de gemeenteraad stemde er unaniem mee in. De kosten bedragen 6000 euro voor een periode van twee jaar.

Tijdens de raadsvergadering overhandigde de VVD fractie als gebaar een eerste buggy aan wethouder Steegh. VVD-raadslid Zevenbergen: “Ik hoop dat deze snel te leen zal zijn bij de fietsenstalling hier naast het stadhuis”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×