Bloemen van Menno Smitsloo voor Big, Black & Beautiful na afloop van een spetterend optreden. (Foto's: Chris de Waard).

Internationale Herdenking Leidens Ontzet terug in Pieterskerk

De 19e editie van de Internationale Herdenking van Leidens Ontzet vond afgelopen vrijdagavond als vanouds plaats in de Pieterskerk. Vorig jaar week de organisatie noodgedwongen uit naar de Hooglandse Kerk, omdat de Pieterskerk vanwege de restauratie toen niet beschikbaar was. Die restauratie is nu zo goed als afgerond. Burgemeester Lenferink opende het ‘Haring en Corewyngala’ en ook verschillende andere collegeleden waren dit jaar weer van de partij. Twee jaar lang worstelde gemeentebestuur en organisatie met de officiële vertegenwoordiging van de gemeente op het gala, nadat die zich als sponsor had teruggetrokken. Op uitnodiging van organisator Menno Smitsloo kon het college dit jaar toch weer gewoon aanwezig zijn. Na haute cuisine tijdens het ‘walking dinner’ was het tijd voor haute couture met de modeshow van Addy van den Krommenacker.

Het gala werd afgesloten met een spetterend optreden van Big, Black & Beautiful onder begeleiding van Hollywood Boulevard, de oude band van volkszanger André Hazes die vorige week vijf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

Advertentie

Cultuur Leiden Regio 3oktober2009


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×