Europese Commissie onderzoekt verkoop Koppenhinksteeg

De europese Commissie is een onderzoek naar illegale staatssteun gestart over de verkoop van de panden aan de Koppenhinksteeg. De SP had de Europese Commissie daarom gevraagd en dat verzoek is nu dus ingewilligd. In een brief aan het Leidse College van B&W heeft de commissie nu gevraagd waarom Leiden vindt dat de verkoop voor zo’n 150.000 euro niet onrechtmatig was. De SP wil dat de raad een afschrift krijgt van het antwoord dat het college gaat geven. Ook voreg die partij of de overdracht van de panden wordt uitgesteld tot het onderzoek is afgerond. Daar voelt het college echter helemaal niets voor.

VVD-wethouder Van Woensel stelt dat de gemeente verplicht is de panden tijdig op te leveren. De voorbereidingen van de ontruiming gaat dan ook gewoon door. Van Woensel: “We willen niet wachten. Dat kan lang duren en Joost mag weten welke zinnige of onzinnige procedures er nog volgen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×