Wethouder Wim Hollart en directeur Gert-Jan Ankoné van het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden ondertekenden vandaag de uitvoeringsovereenkomst voor het meldpunt. (Foto: PR).

Teylingen opent meldpunt discriminatie

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Teylingen met klachten of vragen over ongelijke behandeling terecht bij het Bureau Discriminatiezaken. Wethouder Wim Hollart en directeur Gert-Jan Ankoné van het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden hebben daarvoor vandaag in het Bestuurscentrum in Voorhout hun handtekening onder een uitvoeringsovereenkomst gezet. Tot nu toe werden discriminatiezaken voornamelijk bij het politiebureau gemeld. Vanaf nu kan dat via het gemeentelijke Zorgloket.

Teylingen hoopt met de nieuwe voorziening de drempel om discriminatie te melden voor haar inwoners te verlagen. “Ik ben er vast van overtuigd dat helaas ook in Teylingen gediscrimineerd wordt. Of het nu om leeftijdsdiscriminatie gaat of om uiterlijke kenmerken. Gelukkig hebben we nu de drempel verlaagd en het meldpunt ondergebracht bij één van onze loketten. Hopelijk helpt dat mensen om sneller melding te doen,” aldus wethouder Hollart. Meldingen worden via het Zorgloket doorgespeeld naar Bureau Discriminatiezaken, die de zaak verder oppakken en afhandelen.

Het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden registreert en behandelt de klachten en verwijst indien nodig door. Het bureau heeft gespecialiseerde consulenten in huis die regelmatig in de verschillende gemeenten aanwezig zijn. Het Bureau Discriminatiezaken zal in Teylingen bekendheid geven aan de mogelijkheid om discriminatie te melden, onder andere door middel van specifieke communicatie naar inwoners en het organiseren van bijeenkomsten voor sleutelfiguren.

Mensen die discriminatie ervaren kunnen dit ook telefonisch melden via nummer 0800 321 86 86 (gratis), per e-mail via bureau@discriminatiezaken.nl of via een meldingsformulier op www.discriminatiezaken.nl.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×