Leidse dansschool geeft Salsales aan Parkinson-patiënten

De Leidse dansschool Dos Bailadores geeft in samenwerking met dansschool Salsaventura uit Den Haag salsalessen voor mensen met Parkinson en andere mobiliteitsbeperkingen. Het idee ontstond toen een Haagse cursist vertelde hoe hij zijn moeder met Parkinson een aantal basispassen salsa had geleerd en hoe zij duidelijk gemakkelijker en soepeler begon te bewegen zodra de muziek aan ging. Sinds de eerste les in oktober 2007 werd docente Monique Struch van dansschool Dos Bailadores betrokken bij de salsacursus voor Parkinsonpatiënten. Struch vertelt: “Ik vind het echt geweldig om deze danslessen te geven. Met deze op maat gemaakte salsalessen geef je mensen met een fysieke beperking veel vreugde. Dat geeft mij veel voldoening, want als je Parkinson krijgt, valt er veel weg uit je leven. Je leefwereld wordt gewoon veel kleiner.” Inmiddels heeft de eerste groep cursisten de cursus afgerond.

Het accent tijdens de lessen ligt op een rustig tempo en het wekelijks oefenen in ritmisch bewegen op de muziek. Iedereen die zelfstandig en zonder hulpmiddelen kan lopen, kan ook deelnemen aan deze lessen. Vanwege het zeer rustige tempo is deze cursus ook geschikt voor senioren, voor wie het gewone danstempo te hoog ligt of mensen met andere mobiliteitsbeperkingen dan Parkinson. Gezelligheid tijdens de lessen staat voorop.

Op vrijdag 2 oktober aanstaande organiseert Dos Bailadores een gratis proefles voor mensen met Parkinson of andere mobiliteitsbeperkingen of senioren die les willen in een rustig tempo. Tijd: 11.00 uur – 12.00 uur. Locatie: Perzikweg 2 Leiden. Gratis toegang. De cursussen starten op vrijdag 9 oktober. Op www.dosbailadores.nl staat meer informatie. Bellen kan ook: 071-5222233.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×