Kunst in het RAP, foto's : Dennis Oudshoorn en Leo de Vogel.

15e Kunstroute trekt veel bezoekers

Er waren afgelopen weekend, tijdens de 15e Kunstroute, meer bezoekers dan vorig jaar. Vooral op zondag werden veel locaties druk bezocht. Aan de hand van turven en de aantallen weggegeven routeboekjes, schat de organisatie van Stedelijk Museum de Lakenhal, dat er circa 5000 bezoekers de route hebben gelopen. Daarnaast waren er veel mensen, die mede ook door het prachtige wandelweer, zonder routeboekjes een aantal ateliers of galeries aandeden. Ook het KinderKunstproject in startpunt Scheltema is een groot succes geworden. 73 kinderen hebben op zondag een eigen kunstwerk gemaakt onder begeleiding van een professionele kunstenaar. De komende twee weken zijn alle kunstwerken te zien in de galerie van Kunsthuis Leiden.

De optredens van Sing Song waren voor vele bezoekers een verrassing. In de theaterzaal van Scheltema zaten Paul Koek en andere leden van de Veenfabriek achter een zeven meter lange tafel. Met alle mogelijke spullen, van speelgoedgraafmachines tot gebakken spek, werd muziek gemaakt.

Door het mooie weer waren ook de buitenprojecten een groot succes.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×