Groen licht voor WOP Leiden Noord

Er is groen licht voor het Wijkontwikkelingsplan (WOP) Leiden Noord. De Raad van State heeft zich uitgesproken over de goedkeuring door het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van het bestemmingsplan Leiden Noord. De Raad van State ondersteunt het gemeentelijke ruimtelijke beleid in Leiden Noord, maar vindt wel dat de gemeente een aantal zaken moet verbeteren in de onderbouwing en uitwerking van onderdelen van het bestemmingsplan. Eén van de onderdelen die verbeterd moet worden, is het bedrijventerrein. De gemeente neemt al deze verbeteringen mee in de herziening van het bestemmingsplan, die binnen een jaar klaar zal zijn. De uitspraak heeft geen gevolgen voor de projecten die al in gang gezet zijn. Het bestemmingsplan behelst onder andere de projecten Nieuw Leyden op het voormalige EWR/Slachthuisterrein, de Groenoordhallen en omgeving en het Kooiplein en omgeving.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×