Leiden University College opent deuren in Den Haag

Volgend studiejaar opent het Leiden University College de deuren in Den Haag. Het college biedt daar ruimte aan 125 excellente gemotiveerde studenten afkomstig uit de hele wereld. Zij kunnen er een driejarige Engelstalige bacheloropleiding volgen, die goed aansluit op zowel het internationale profiel van Den Haag als stad van vrede, recht en veiligheid, als op de aanwezige expertise van de Universiteit Leiden op het terrein van internationaal recht, wereldpolitiek en governance.

De studenten die de opleiding volgen, worden voorbereid op toonaangevende posities in de internationale samenleving. De dean van Leiden University College The Hague wordt prof.dr. Christopher Goto-Jones. Goto-Jones is hoogleraar Comparative Philosophy and Political Thought aan de Universiteit Leiden en directeur van het Modern East Asia Research Centre. Hij is opgeleid aan de universiteiten van Cambridge en Oxford. Het college wordt gevestigd in een pand van de Campus Den Haag. De studenten wonen voorlopig in campuswoningen aan het Leeghwaterplein. De gemeente Den Haag stelt €12 miljoen beschikbaar voor de huisvesting.

Meer informatie is te vinden op www.lucth.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×