Ook in september studenten bestolen

Ook afgelopen maand zijn enkele studenten bestolen. Niet elke inbraakpoging slaagde. Een dief moest zonder buit vluchten toen de bewoonster van een kamer aan het Levendaal thuiskwam. De 22-jarige studente zag hoe een man uit haar raam klom en wegholde. De politie constateerde dat haar schuifraam eenvoudig te openen was. De studente had het wel geblokkeerd met een pen, maar doordat het raam niet helemaal dicht was, kon het eenvoudig geopend worden. Vermoedelijk werd de dief gewaarschuwd door een maatje, toen de studente thuiskwam. Er werd niets gestolen.

Een 20-jarige bewoonster van de Lammermarkt, had het minder getroffen. Zij merkte bij thuiskomst dat haar raam open stond en dat haar laptop was verdwenen. Inbrekers hadden het raam opengeduwd. Doordat alle bewoners weg waren, had niemand iets gemerkt.

Uit een huis aan de Gerrit Doustraat zijn onder andere camera’s en een harde schijf weggenomen. De inbrekers kwamen hier binnen door een raam te openen. Een 24-jarige bewoonster had die nacht wel gerommel in de kamer naast zich gehoord, maar dacht dat dit veroorzaakt werd door haar huisgenoot die laat thuiskwam.

Een dief die een bezoek bracht aan een studentenhuis in de Prinsenstraat, is in zijn werk gestoord. Een bewoonster zag hoe een onbekende man uit de kamer van een 23-jarige student kwam. Deze ontdekte bij thuiskomst dat zijn wasmand overhoop lag, dat zijn computer losgekoppeld was en dat zijn dvd-speler was verplaatst. Er was niets weg. Doordat de bewoner alle spullen weer teruggezet had, kon de politie geen onderzoek doen in de kamer.

Een 22-jarige bewoonster van de Hogewoerd heeft geleerd dat het niet handig is waardevolle spullen voor het raam te zetten. Toen zij niet thuis was, werd de ruit ingegooid, en de spaarpot die op de vensterbank stond meegenomen. Huisgenoten die het lawaai hoorden, begonnen te schreeuwen. Hierop sloegen de inbrekers met de spaarpot op de vlucht, zonder nog andere spullen mee te nemen. De bewoners die de achtervolging inzetten, slaagden er niet in de dieven te pakken te krijgen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×