Groot jongerenfestijn in Hooglandse Kerk

Morgen vindt er in Leiden een groot jongerenfestijn plaats. Het gaat om M25 Highlands 2009, een ontmoetingsdag voor de deelnemers aan M25. M25 is genoemd naar hoofdstuk 25 van het Evangelie van Matteüs, waarin de Werken van Barmhartigheid staan . De jongeren die deelnemen aan M25, zetten zich dan ook in voor zwakkeren in de samenleving, zoals gehandicapten, vluchtelingen en daklozen. Morgen komen alle M25-gr oepen uit Nederland naar Leiden, waar ze zich in spelvorm aan elkaar voorstellen. Ook bezoeken ze tijdens een speurtocht diverse diaconale projecten. Na een gezamenlijke gebedsviering, delen de jongeren de maaltijd met daklozen uit Leiden, Den Haag en Ams terdam. `LOS Nederpopcovers’ en het Amsterdamse dak- en thuislozenkoor ‘De Straatklinkers’ zorgen daarbij voor extra vrolijkheid. ‘Het Feestbeestje’ verzorgt diverse acts met ballonnen en schminken.

De dag wordt om 13.30 uur geopend door wethouder Jan-Jaap de Haan. De presentatie is in handen van Mieke Spaans, eindredacteur van het IKON radioprogramma OBA Live. Om 20.00 uur is het feest afgelopen

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×