Lezing over ‘Einsteins liefde voor Leiden’

De P.J.Blok-lezing gaat dit jaar over `Einsteins liefde voor Leiden’ In de Lorentzzaal van het Kamerlingh Onnesgebouw aan Steenschuur 25, vertelt Dr. Dirk van Delft, directeur van Museum Boerhaave en bijzonder hoogleraar Materieel erfgoed van de natuurwetenschappen aan de universiteit, over de warme band die Albert Einstein met Leiden had. Hij bracht jaarlijks een maand in Leiden door. Meestal verbleef hij dan bij Paul Ehrenfest, in de karakteristieke villa aan de Witte Rozenstraat. Ook trok hij geregeld op met Heike Kamerlingh Onnes en Willem de Sitter. In 1920 werd Einstein hoogleraar in de Sleutelstad.

De lezing wordt op donderdagavond 22 oktober georganiseerd door de Historische Vereniging Oud Leiden, de Universiteit Leiden en het Leidsch Dagblad en begint om 20.00 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×