Junior Science Lab voor de jeugd

Vanmiddag verzorgt wethouder Marc Witteman de officiële opening van het Junior Science Lab (JSL). Deze zaal van het Gorleauslaboratorium staat vol met apparatuur en middelen om onderwijs te verzorgen en proeven te doen voor onder andere natuurkunde, scheikunde en biologie. De groepen 7 en 8 van basisscholen en de aangesloten middelbare scholen kunnen hier terecht voor onderwijs, onder leiding van vakdocenten van de universiteit. Ze kunnen er onder andere proeven doen, minicolleges volgen en practica bijwonen. Dr. Ludo Juurlink directeur en initiatiefnemer vertelt: “Het JSL is een voor Nederland uniek initiatief. Onze zaal is speciaal voor dit doel ingericht en ook uitsluitend bestemd voor het onderwijs door docenten van de aangesloten scholen.”

Het JSL heeft al proef gedraaid en blijkt een groot succes.

Op //nieuws.leidenuniv.nl/nieuws-agenda/wethouder-opent-junior-science-lab.html is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×