Leuke vakantie-activiteiten bij Volkenkunde

Voor gezinnen, die deze herfstvakantie lekker thuis in de Sleutelstad blijven, is er voor oud en jong weer genoeg te doen in de Leidse musea. In Museum Volkenkunde staat de herfstvakantie dit jaar bijna helemaal in het teken van de Maya’s. De kinderen kunnen een Mayatempel in elkaar knutselen, of een speurtocht maken opzoek naar de oorsprong van chocola, of een ontdekkingsreis beleven door de Mayacultuur. Tijdens een bijzondere lezing, voor ouders én kinderen, gaat de conservator Midden- en Zuid-Amerika in op de betekenis van Maya-kalenders en het jaar 2012.

Direct na de herfstvakantie, vanaf 25 oktober,  zijn er zes Tibetaanse nonnen op bezoek in het museum, die aan de slag gaan met een zandmandala. Bezoekers kunnen kennis met hen maken en samen met de vrouwen een kopje boterthee te drinken. Ze zullen vertellen over hun leven in een Tibetaans klooster en leggen uit wat het maken van een mandala voor hen betekent.

Meer info en volledig programma: www.volkenkunde.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×