Einstein is 'grootste natuurkundige'

Bij een verkiezingsavond in Museum Boerhaave is Albert Einstein gisteren tot grootste natuurkundige aller tijden gekozen. De verkiezing was georganiseerd door de Volkskrant, het maandblad NWT Natuurwetenschap & Techniek en het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde. De afgelopen maanden kon het publiek op een website al een stem uitbrengen. De vijf meest genoemden waren Richard Feynman, Christiaan Huygens, Albert Einstein, Isaac Newton en Galileo Galilei.

Op de bijeenkomst in het museum hielden vier natuurkundigen en een wetenschapshistoricus op luchtige wijze een pleidooi voor een van de genomineerden. Van de 200 aanwezigen kreeg Einstein (bekend om zijn relativiteitstheorieën) een derde van alle stemmen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×