Iraans-Joods filmprogramma; de falende politiek voorbij

Op het aanstaande Leids Film Festival wordt in het Kijkhuis een uniek Iraans-Joods filmprogramma vertoond. Soms kan cultuur iets bereiken, waar de politiek faalt. De organisatie van het Leids Film Festival is dan ook trots op het feit, dat zij Jack Weil (Directeur Joods Film Festival) en Sahand Sahebdivani (Bestuurslid Iraans Film Festival) op 28 oktober mogen ontvangen. Beide heren zullen aanwezig zijn om een introductie bij de films te geven en te vertellen over de ontwikkelingen die de Joodse en Iraanse filmmakers momenteel doormaken.

Het programma bestaat uit de volgende films: Sweet Mud van regisseur Dror Shaul (2006), 3 Women van Manijeh Hekmat (2008), Another morning van Naser Refaie (2006) en The Clown and The Fuhrer (2007) van Eduard Cortes.

Het Leids Film Festival duurt van 27 oktober tot en met 1 november 2009. Het volledige programma is te vinden op www.leidsfilmfestival.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×