Universiteit Leiden op gedeelde eerste plek

Studenten geven de Universiteit Leiden en de Radboud Universiteit in Nijmegen de hoogste waardering. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de beste studies in het land dat weekblad Elsevier liet uitvoeren door onderzoeksbureau Researchned. In totaal zijn 5.982 studenten bevraagd over de kwaliteit van hun opleiding. De vragen hadden betrekking op het onderwijs, de docenten en de toetsing. Maar ook zaken als de faciliteiten, de organisatie en de communicatie zijn in het eindoordeel meegenomen. Ook 2.090 hoogleraren en universitair hoofddocenten is gevraagd welke opleiding volgens hen het beste was op het gebied van het bachelor- en masterprogramma, de wetenschappelijke publicaties en de docenten.

In totaal krijgen acht Leidse opleidingen de hoogste score van de ondervraagde studenten. Dit zijn Bio-Farmaceutische Wetenschappen, Biomedische wetenschappen, Engelse taal en cultuur, Fiscaal recht, Geschiedenis, Informatica, Notarieel recht en Wiskunde. De conclusie van Elsevier is dan ook: “De Universiteit Leiden en Radboud Universiteit Nijmegen tellen over de hele linie de meest tevreden studenten: van beide universiteiten hebben acht opleidingen het hoogste cijfer gekregen.”

Oordeel hoogleraren
Ook hoogleraren en hoofddocenten gaven hun oordeel. De Leidse opleidingen Godgeleerdheid, Pedagogische wetenschappen en (wederom) Wiskunde worden door hen als beste beoordeeld. Daarnaast blijken de Leidse docenten het goed te doen: zij scoren van alle brede universiteiten het hoogste, aldus de hoogleraren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×