Veiligheidstraining voor studenten

Zo’n 70 studentbeheerders volgen woensdag een veiligheidstraining. Aan elk studentenhuis van SLS Wonen is een studentbeheerder gekoppeld. Deze persoon is niet alleen het aanspreekpunt voor de medebewoners, maar ook voor de corporatie. Ieder jaar volgen alle nieuw aangestelde studentbeheerders een veiligheidstraining. Deze training wordt verzorgd door gecertificeerde brandpreventiefunctionarissen en politieagenten. Zij leren de beheerders hoe zij brand kunnen voorkomen, wat er moet gebeuren als er toch brand uitbreekt en hoe inbraak tegengegaan kan worden. De training bestaat niet alleen uit theorie. De deelnemers gaan ook zelf aan de slag. Zo maken ze een rookontruimingsoefening mee, en proberen ze met behulp van diverse blussystemen brandjes te blussen. SLS is tot nu toe de enige corporatie in het land die deze trainingen voor bewoners organiseert.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×