Vier Winterlezingen bij Naturalis

Naturalis organiseert een viertal Winterlezingen in de Cinema. Alle lezingen gaan over onderwerpen die te maken hebben met de thema’s aarde en klimaat. De sprekers zijn bekende wetenschappers, die met plezier vertellen over hun eigen onderzoeken en expedities. Leden van GEA en VNG en hun gezin hebben gratis toegang op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Andere belangstellenden betalen de toegangsprijs van Naturalis.

De eerste lezing uit deze reeks heeft de titel `Mysterie Baikalmeer onthuld’. Prof. De Batist presenteert de resultaten van de afgelopen zomer gehouden expeditie naar het Baikalmeer. Op de bodem daarvan bevinden zich enorme methaankoepels, die mogelijk een flinke invloed op het klimaat hebben. De lezing wordt opgeluisterd door beeld en geluid.

De middag vindt plaats op zondag 8 november en begint om 13.00 uur. Op www.leidsewinterlezingen.nl staat meer informatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×