Leidse scholieren bouwen bruggen

Leerlingen uit groep 6 van Leidse basisscholen, zijn druk bezig met het bouwen van bruggen. Ter gelegenheid van een jaarlijks techniekproject dat georganiseerd wordt door Jeugd en Samenleving Rijnland, hebben de kinderen de opdracht gekregen schaalmodellen te maken van Leidse bruggen. Om niet helemaal onbeslagen ten ijs te gaan, maakten ze eerst een rondvaart door de Sleutelstad, zodat ze de bruggen van dichtbij konden bekijken. Ook kregen ze uitleg over het bouwen van bruggen. Onder leiding van onderwijsassistenten in opleiding van het ROC, zijn ze daarna aan de slag gegaan. In totaal worden er meer dan 1000 schaalmodellen van Leidse bruggen gemaakt. Een deel daarvan is tussen 2 en 14 november in het Stadsbouwhuis aan Langegracht 72 te bewonderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×