Regionale aanpak overvallen detailhandel

Naarmate de winterperiode vordert, neemt het aantal overvallen op de detailhandel toe. Daarnaast tonen landelijke cijfers aan, dat het aantal overvallen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, met maar liefst 55 % gestegen is. Ondernemers kunnen zelf maatregelen nemen en een gratis beveiligingsscan laten uitvoeren door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Ook kunnen zij nuttige tips vinden in de folder ‘Voorkom een overval’, die komende week aan 900 detailhandels wordt gestuurd. Een aantal winkels wordt persoonlijk bezocht door wijkagenten. Het initiatief is een gezamenlijke actie van politie Hollands Midden, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en de Kamer van Koophandel. Door extra toezicht en controles te houden tijdens en na sluitingstijd probeert de politie het aantal overvallen op ondernemers te verminderen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×