Foto: PR.

Leegstaande woning Drie Octoberstraat gekraakt

In verband met de landelijke actiedagen heeft de Kraakgroep Leiden vandaag in de Drie Octoberstraat een leegstaande woning gekraakt. Een groep van zo’n 15 actievoerders is het pand binnengedrongen. De gekraakte woning is in eigendom van Modulus Leiden BV en stond sinds het vertrek van de laatste huurders leeg. De oorspronkelijke eigenaar, De Sleutels van Zijl en Vliet, heeft de woningen in 2008 van de hand gedaan. Modulus heeft het voornemen de twaalf sociale huurwoningen te slopen en op deze plek zes luxueuze herenhuizen te laten verrijzen.

De Leidse krakers hebben, naar eigen zeggen, de volgende argumenten: Allereerst hebben nu weer een aantal mensen een dak boven het hoofd en hoeven niet meer op straat te slapen; ten tweede blijven zij bij de mening, dat kraken een goed actiemiddel is tegen leegstand, speculatie en uitverkoop van de wooncoöperaties en ten derde dragen zij de boodschap uit, dat ze, ondanks de nieuwe wet, door zullen gaan met kraken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×