'Juni III', acryl op doek van Joke Elzinga, foto:PR.

Zeeën van landschap in Ars

Kunsthistoricus en kunstliefhebber Marcelle Buma, heeft vanmiddag de expositie ‘Zeeën van landschap’ geopend bij het Leidse Ars Aemula Naturae. Op de tentoonstelling is werk te zien van Joke Elzinga en Matilde Zijp. Elzinga is gefascineerd door het licht aan zee en vooral ook door de verbinding die de zee met het land maakt, zoals het natte zand of de golven die op de rotsen slaan. Haar werk, acryl op doek, is niet echt te definiëren als abstract of figuratief. Zijp schildert herfst- en winterlandschappen, in gemengde technieken op groot formaat en kleine werkjes in olieverf. Soms zijn de werken heel schetsmatig, soms uitgewerkt. De kunstenaar zoekt naar diepgang en maakt gebruik van toeval en suggestie.

De tentoonstelling loopt tot en met 22 november.

Meer info en openingstijden: www.arsaemula.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×