Meerburg zevende Leidse woonservicezone

De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van het CDA om de wijk Meerburg als woonservicezone toe te voegen aan de Nota wonen, winkelen welzijn en zorg. Met inbegrip van deze wijk telt Leiden zeven gebieden die extra gericht zijn op bewoning door ouderen en gehandicapten. Zo zijn er in deze wijken meerdere gelijkvloerse woningen, een verzorgingshuis, arts, fysiotherapie, apotheek, buurthuis, winkels, pin automaat en openbaar vervoer aanwezig.

De zes al bestaande woonservicezones zijn het Kooiplein en omgeving, de Luifelbaan / Boshuizen, de Fortuinwijk, de Diamantlaan / De Robijn, Merenwijk Centrum en de Stevensbloem en omgeving. Het CDA heeft ook Meerburg aangewezen, omdat het aantal ouderen daar flink stijgt, vanwege Roomburg. IN de buurt zijn al een verzorgingshuis, buurthuis, apotheek, medisch centrum, fysiotherapeut en winkelcentrum. Dat winkelcentrum zal echter beter bereikbaar moeten worden. Er moet aldus het CDA een bloeiend en veilig centrum ontstaan, waar ouderen lang zelfstandig kunnen blijven wonen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×