Studenten beroofd van zes laptops en een televisie

Oktober was voor een aantal studenten geen plezierige maand. Het dievengilde wist een aantal studentenkamers binnen te dringen en nam daar onder andere zes laptops en een televisie uit weg. Een bewoner van de Beestenmarkt die een weekend weg geweest was, ontdekte bij thuiskomst dat zijn laptop verdwenen was. Verder miste hij niets. Zijn kamer vertoonde geen braaksporen en ook van zijn huisgenoten was niets gestolen. Het is dan ook onduidelijk hoe de dief binnengekomen is.

Een 24-jarige bewoonster van het Rapenburg kwam op de middag van 3 oktober van een koude kermis thuis. Haar twee laptops en wat spullen uit haar handtas bleken verdwenen. Dieven konden haar kamer eenvoudig binnenkomen, doordat de deur niet op slot was.

Een 21-jarige studente die ook een kamer aan het Rapenburg heeft, werd in de nacht van haar laptop beroofd. Inbrekers wisten de computer weg te halen terwijl ze lag te slapen. Pas een uur nadat de studente opgestaan was, ontdekte ze de diefstal van de laptop die ze eerder die nacht had uitgezet. Vermoedelijk zijn de dieven via het raam binnengekomen, dat op een kiertje stond.

Een 31-jarige bewoonster van een studentenhuis aan de Nieuwe Rijn, deed ongewild afstand van onder andere haar televisie. Inbrekers kwamen via een open hek de binnenplaats op en gooiden een raam van de kamer in. Een medebewoner waarschuwde de politie.

Een 21-jarige studente die aan de Schelpenkade woont, had haar laptop voor het raam laten staan toen ze een weekend van huis ging. In haar afwezigheid werd het raam opengebroken en de laptop weggenomen. Ook het raam van een leeftijdsgenote die aan de Zoeterwoudsesingel woont, werd opengebroken, omdat er een laptop achter stond.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×