Nieuwe waterleidingen voor Molens

De Pelmolen, Poldermolen en Stellingmolen krijgen nieuwe waterleidingen. De drie flats in de Merenwijk kampen al geruime tijd met de legionellabacterie. Woningcorporatie de Sleutels heeft een paar maanden geleden bij wijze van proef een deel van het collectieve leidingstelsel van de Pelmolen vernieuwd. Uit diverse metingen bleek dat de hoeveelheid legionellabacteriën in de nieuwe leidingen binnen de normen bleef en in de oude leidingen te hoog was. Daarom is besloten de leidingen van alle drie de Molens te vervangen, te beginnen bij de Pelmolen. Alleen de leidingen buiten de woningen worden vernieuwd. Pas nadat alles vervangen is, worden de speciale douchekoppen uit de woningen verwijderd. De werkzaamheden duren ongeveer twee maanden per complex. De bewoners worden op de hoogte gesteld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×