Amnesty vraagt aandacht voor Bhopal-giframp

Amnesty International vraagt donderdag aandacht voor de Bhopal-giframp. Bij deze ramp die zich in 1984 voltrok, lekte een grote hoeveelheid giftige gassen en vloeistoffen weg uit een chemische fabriek in Bhopal, India. Nog steeds zijn de gevolgen daarvan merkbaar. Onder de titel `25 jaar giframp in Bhopal. Eis gerechtigheid!’. Worden er in en rond studentencentrum Plexus aan Kaiserstraat 25 tussen 12.00 en 15.00 uur diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers briefkaarten ondertekenen die de premier van India en de directeur van de Dow Chemical Company oproepen de gifresten op te ruimen, de slachtoffers van de ramp en hun kinderen zorg te verlenen en hen te compenseren.

Maar ook om de verantwoordelijken te berechten en om informatie te verschaffen over de aard en omvang van de ramp. In de Bhopalbus die voor het pand staat, kunnen belangstellenden een tentoonstelling over de ramp bekijken. Ook kunnen ze kennis maken met de twee jonge oprichters van een hulpinstantie voor kinderen in Bhopal, en de beheerder van een medisch centrum dat vlakbij de plek van de ramp ligt. Deze drie mensen doen tussen 13.45 en 14.45 uur in Plexus het woord tijdens een informatieve, Engelstalige bijeenkomst over de ramp.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×