Charter for Compassion ook in Leiden

Donderdag wordt wereldwijd Charter for Compassion gelanceerd. Dit initiatief van de Britse schrijfster Karen Armstrong wordt gesteund door spirituele en andere wereldleiders. Het heeft de `gulden regel’ van de naastenliefde als inzet. Door te onderstrepen dat alle levensbeschouwelijke stromingen en godsdiensten deze regel als uitgangspunt nemen, wil Charter for Compassion een bijdrage leveren aan een humane en sociale samenleving. Ook in Leiden wordt het initiatief ondersteund. Iedereen is overmorgen welkom in de Burgerzaal van het Stadhuis, waar allerlei vertegenwoordigers uit de Sleutelstad hun handtekening zetten onder Charter. Onder die ondertekenaars bevinden zich onder andere dominee Ad Alblas en wethouder Gerda van den Berg.

De bijeenkomst wordt opgeluisterd door de professionele gospelgroep `JOY’,. Bovendien mogen de aanwezigen die dat willen, een steunverklaring afleggen. De bijeenkomst duurt van 16.00 tot 17.30 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×