Overheidscontrole De Sleutels goed verlopen

De jaarlijkse overheidscontrole van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie heeft voor woningcorporatie De Sleutels gunstig uitgepakt. Bij dit onderzoek worden de prestaties van de corporatie beoordeeld op basis van het jaarverslag en gesprekken met de organisatie. Bij de Leidse corporaties wordt bovendien rekening gehouden met de nieuwbouwopgave van de gemeente. Tussen 2005 en volgend jaar moeten de corporaties 1.200 sociale huurwoningen realiseren en zo’n 1.100 huizen slopen. Ook moeten ze ongeveer 3.500 woningen renoveren.

 

Het ministerie bemerkt onder meer een stijgende lijn in de nieuwbouwambities van de Sleutels. Ook is het ministerie enthousiast over de betrokkenheid van de corporatie bij de ontwikkeling van het Kooiplein en de inzet voor bijzondere doelgroepen zoals statushouders en daklozen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×