De natuur op acrylplaten door Paul Dijkman, foto: PR.

Genieten van kunst bij het eten

Galerie Patries van Dorst en K + A Art Gallery hebben samen het initiatief genomen voor het eerste ‘Running-Art-Diner’ in Leiden op 8 en 9 december. Beide galeries stellen zich ten doel om het Leidse galeriebezoek naar een nieuw, ander en misschien wel hoger niveau te tillen, waarbij de galeriebezoeker een bijzondere kunstmiddag in de Leidse binnenstad wordt aangeboden. Van Dorst, die ruim 25 jaar catering-ervaring heeft, staat garant voor een culinair feestje. Op 29 november wordt bovendien een overzichtstentoonstelling van wereldreiziger en kunstenaar Paul Dijkman geopend. Dijkman is een veelzijdig artiest, die tekent, schildert, fotografeert, ontwerpt en schrijft. In de nieuwe Leidse galerie van Van Dorst is het werk van deze duizendpoot van de afgelopen 15 jaar te bekijken.

Vanuit zijn grenzeloze bewondering voor allerlei verschillende levensvormen op deze aardbol schildert hij profielen van bladeren, takken en dieren met acrylverf op beide zijden van acrylplaten, die daardoor een bijzonder effect krijgen. De opening vindt plaats om 12.00 uur.

Geïnteresseerden voor het ‘Running-Art-Diner’ kunnen zich via de website inschrijven om zich op afwisselende locaties door kunstenaars te laten inspireren en ondertussen te genieten van verschillende culinaire gangen.

Meer info over de kunstenaar én het ‘Running-Art-Diner’ : www.patriesvandorst.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×