De kinderen en de juf van Woutertje Pieterse basisschool gingen samen met Steegh en stadsbioloog Frits van der Sluis naar de toren van het stadhuis om vogels te spotten. Het resultaat werd daarna in het Stadsnatuurmeetnet gezet. Foto: Johan Steenbergen.

Stadsnatuurmeetnet brengt Leidse natuur in kaart

Wethouder John Steegh (Verkeer en Milieu) heeft onlangs in het Leidse Stadhuis het nieuwe Stadsnatuurmeetnet in gebruikgenomen. Leiden heeft de primeur als eerste gemeente in Nederland met een Stadsnatuurmeetnet voor het publiek. Een aantal kinderen van de Woutertje Pieterse basisschool waren bij de ingebruikname aanwezig. Het Stadsnatuurmeetnet brengt de natuur in Leiden in kaart en is tevens handig voor de gemeente bij het maken van plannen om de kwaliteit hiervan te verbeteren. Binnenkort is het ook mogelijk om als inwoner van de Sleutelstad vanuit huis mee te tellen met vogels en dieren en deze gegevens via de website www.natuurinleiden.nl,  in te voeren. De gegevens worden eerst bekeken en beoordeeld door de stadsbioloog, voordat ze aan het meetnet worden toegevoegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×