Foto: archief Sleutelstad.

Aankomst Sinterklaas weer groot feest

Hoewel Sinterklaas officieel gisteren in Schiedam arriveerde, duurt het nog een paar dagen voordat de Goede Sint met zijn pakjesboot in de Sleutelstad aankomt. Aanstaande zaterdag wordt de Sint ontvangen door burgemeester Lenferink. Om 12.00 uur zal de Blauwpoortsbrug opengaan en meert de stoomboot vol Pieten aan op de Beestenmarkt. Om 12.30 uur start de rondtour door Leiden. Kinderen kunnen gratis met een treintje mee en de Sint zelf zal op de rug van zijn trouwe schimmel Americo door de straten rijden. Vanaf 13.00 uur worden op het Stadhuisplein diverse leuke activiteiten georganiseerd, waarbij kinderen hun Pieten-diploma kunnen behalen.

Natuurlijk is er veel muziek van het Pietenhuisorkest en F.B.L. Kinderen, die voor Sinterklaas al een tekening willen maken, die opgehangen mag worden in zijn (logeer)Huis in Leiden, kunnen deze opsturen naar: Centrummanagement Leiden, t.a.v. Sinterklaas, postbus 190, 2300 AD Leiden.

Route van de intocht:
Beestenmarkt, Steenstraat, Blauwpoortsbrug, Haarlemmerstraat, Havenplein, Pelikaanstraat, Hooigracht, Watersteeg, Hogewoerd, Breestraat , Kort Rapenburg, Boommarkt en Aalmartkt.

Kijk voor meer informatie en de verschillende activiteiten in het Huis van Sinterklaas op: www.huisvansinterklaas.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×