Suzanna Jansen te gast bij Burcht Literair

Journalist en schrijver Suzanna Jansen zal aanstaande donderdag bij Burcht Literair vertellen over haar succesvolle boek ‘Het pauperparadijs’. Jansen begon met een eenvoudig genealogisch familieonderzoek, waarin zij op allerlei ongelooflijke feiten stuitte. Zo bleken haar voorouders te zijn blootgesteld aan een uniek heropvoedingsexperiment in de Drentse nederzetting Veenhuizen. Daar werden vanaf 1823 in drie enorme kazernes tienduizenden arme stadsgezinnen door tucht en landarbeid gedrild tot ‘nuttige burgers’. Haar onderzoek naar de achtergronden van een door alcoholisme en armoede getroffen gezin uit Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren, leidde tot een bestseller van formaat. Er zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht en de recensies zijn lovend.

Reserveren wordt aanbevolen. Kaartjes zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Selexyz Kooyker aan de Breestraat of telefonisch bij Liesbeth Feyen 071-5652459.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×