Prorail bouwt nieuwe perroninrichting

De komende maanden bouwt ProRail bij spoor 8b en 9b op station Leiden Centraal een proefopstelling met nieuwe perroninrichting. De spoorbeheerder wil onderzoeken wat reizigers ervan vinden, ook beoordeelt ProRail het perronmeubilair op kwaliteit, functionaliteit en onderhoudbaarheid. Tijdens de verbouwing is het perron in fasen afgesloten. De werkzaamheden worden eind januari afgerond. Het perron heeft dan een nieuwe vloer met houten banken, betonnen zitelementen en groene eilanden. Ook komen er nieuwe lichtmasten, reclamevitrines en (gescheiden) afvalbakken. In april 2010 worden nog twee nieuwe paviljoens geplaatst, één als (verwarmde) wachtruimte en één als kiosk.

Omdat ProRail ook nieuwe bestrating test, is een deel van het perron in twee fasen afgesloten. Tot en met 3 januari stoppen er geen treinen langs spoor 8b, van 4 januari tot 10 januari stoppen er geen treinen langs spoor 9b. Reizigers stappen in die periodes in bij de a-zijde van het perron. De aannemer werkt voornamelijk overdag. Daarnaast is er een aantal nachten gepland met werkzaamheden.

Ook op station Amsterdam Bijlmer ArenA doet ProRail een test. De werkzaamheden hiervoor starten half december, de proef start ook eind januari.  Als de proeven slagen, komt de nieuwe perroninrichting mogelijk ook op de andere stations in Nederland.

Alle info over de proefstation Leiden staat op www.mijnproefstation.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×