Politiek Café VVD: "Kilometerheffing no way!"

De VVD is mordicus tegen de invoering van de kilometerheffing waar het kabinet aan werkt. Maandagavond (morgen) komt VVD-woordvoerder Charlie Aptroot naar Leiden om nog eens precies uit te leggen waarom. ‘Onbetaalbaar’ en ‘onuitvoerbaar’ zijn daarbij de belangrijkste tegenargumenten van de liberalen. Het Leidse VVD-raadslid Frederik Zevenbergen vindt het kabinetsvoorstel idioot: “Bijna iedereen gaat uiteindelijk meer belasting betalen en met de invoering van een ingezetenbelasting ook die mensen die géén auto hebben. Er komt een administratieve moloch die zijn weerga niet kent. Bovendien komt met de invoering van de kilometerheffing de privacy van de Nederlanders ernstig in gevaar.”

Volgens Charlie Aptroot, woordvoerder bereikbaarheid van de VVD Tweede Kamerfractie, is de gemiddelde automobilist in het nieuwe systeem veel méér kwijt dan Eurlings nu doet voorkomen: “De hardwerkende Nederlander die geen keuze heeft en in de spits naar zijn werk moet, hééft geen alternatief en wordt bovendien door een extra spitsheffing nog zwaarder getroffen. Dit kunnen wij niet laten gebeuren. De kilometerheffing gaat ook voor een administratieve chaos zorgen die zijn weerga niet kent. Negen miljoen facturen per maand. Als 5% van ons een vraag stelt dan gaat dat om 450.000 vragen per maand. We gaan miljarden uitgeven aan kastjes, controleportalen, camera’s en kantoren vol mensen en computers die uw en mijn reisgedrag 24 uur per dag kunnen inzien.”

Het politiek café van de VVD Leiden wordt gehouden in ‘De Branderij’ aan de Middelweg 7 in Leiden. Aanvang 20.30 uur.

Zie ook //www.vvd.nl/actueel/538/kilometerheffing-no-way

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×