'Gastvrije' studentenkamers in de afgelopen maand

In het kader van het project ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie iedere maand een overzicht van inbraken in Leidse studentenwoningen. In de maand november werd er vier keer bij studenten ingebroken waarvan een bleef tot een poging daartoe. Een 25-jarige student wonende aan de Klikspaanweg werd ’s morgens vroeg gewekt door een inbreker, die het raam open probeerde te maken. “Lukt het”, vroeg de student, waarop de inbreker de benen nam.

In een studentenwoning aan de Haarlemmerstraat werd een kamerdeur opengebroken en een laptop en digitale camera meegenomen. De 26-jarige bewoner was niet thuis.
Inbrekers wisten via de voordeur, die niet op slot was, een studentenhuis aan de Groenesteeg binnen te komen. Van de vier studenten, die in het pand wonen, werd er bij drie van hen ingebroken. De buit bestond uit twee computers. Een van de studenten kwam bij thuiskomst twee jongeren tegen, maar dacht dat het visite was van een van de andere bewoners.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×