Pasteltekening op papier van Jacqueline Borg.

'Strand Enzo' duo-expositie Jacqueline Borg & Marga Klumper

Van 14 december tot en met 2 april 2010 is in de FSW galerie de duo-expositie ‘Strand Enzo’ te zien van Jacqueline Borg en Marga Klumper. Beide kunstenaars laten hun eigen interpretaties van het thema zien. Borg is gefascineerd door de schoonheid van aangespoelde rommel en structuren langs het Hollandse strand, die het uitgangspunt vormen van haar serie ‘Aangespoeld’. Zij laat in haar olieverfschilderijen en pastels touwen, netten, wirwar van wieren, schuimpatronen, plastik zakken, boomstronken en explosies van scheermessen zien. In een abstrahering, waarbij kleurvlakken vormen suggereren, soms met plastische effecten, knallen turkoois, ultramarijn en oranje kleuren, van de intrigerende aanspoelsels, het werk uit. Hoewel oorspronkelijk van Amsterdamse origine, woont en werkt deze kunstenaar al zo’n 20 jaar met veel plezier in Leiden. Borg volgde haar opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en specialiseerde zich, naast haar vrije werk, in het tekenen en schilderen van portretten. Daarnaast verzorgt zij al een aantal jaren de kunst- en cultuurberichten voor Sleutelstad.nl. Meer info: www.jacquelineborg.nl.

Marga Klumper, vooral bekend van haar portretten, toont in haar vrije werk het strand en het dagelijks leven. Kenmerken zijn ritme, kleur, gelaagdheid, Holland en humor. De losse schildertoets en de licht- en luchtigheid van haar portretten is ook te zien in haar vrije werk. Zij vindt het heerlijk om te spelen met haar onderwerp en maakt in deze olieverfschilderijen dan ook veel gebruik van contrast, kleur en andere materialen.

Klumper volgde haar opleiding aan de Leidse afdeling van de Kunstacademie Haarlem en de lerarenopleiding handenarbeid en tekenen. Zij heeft haar atelier in Leiden.

Meer info: www.margaklumper.nl

‘Strand Enzo’ is te bekijken van 14 december tot en met 2 april 2010 in de FSW galerie van het Pieter de la Courtgebouw, Wassenaarseweg 52, Leiden.

Openingstijden: Ma-Do 08.00 – 22.00 uur Vrij 08.00 tot 20.00 uur.

Ingang achterzijde gebouw, parkeren LUMC.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×