Mobiel kantoor voor straatadvocaat

Thijs van der Horst, de Leidse straatadvocaat, beschikt sinds een week over een mobiel kantoor, dat geplaatst is in een camper. Dankzij deze camper is het nog eenvoudiger dak- en thuislozen op straat te ondersteunen. De straatadvocaat van Stichting ZON (zorgvragersorganisatie in Leiden e.o.), komt op voor de individuele- en collectieve belangen van dak- en thuislozen en mensen die dakloos dreigen te raken. In Nederland zijn maar een paar van deze advocaten.

De camper werd afgelopen woensdag door staatssecretaris Bussemaker in gebruik genomen. De staatssecretaris ontving daarnaast het eerste exemplaar van een `Manifest voor een straatadvocaat’. In dat document is uiteengezet hoe organisaties en dak- en thuislozen kunnen komen tot een straatadvocaat in hun gemeente. Het manifest is opgesteld door De Klankbordgroep Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang, Verslavingszorg en Zwerfjongeren. Het is te downloaden van www.platformggz.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×