Wet Investeren in Jongeren beperkt voor jonge alleenstaande ouders

De Wet Investeren in Jongeren (WIJ) is afgelopen donderdag in de gemeenteraad aangenomen. Volgens deze wet komen jongeren tot 27 jaar alleen in aanmerking voor een uitkering, als zij akkoord gaan met een leerwerkaanbod van de gemeente. Dat houdt in dat jongeren moeten werken of een opleiding volgen, als ze in aanmerking voor een uitkering willen komen. Vanwege een amendement van de ChristenUnie hoeven alleenstaande jonge ouders niet meer dan 24 uur per week te werken, zodat ze de rest van de tijd aan hun kind kunnen besteden. Als een ouder een werkaanbod van meer dan 24 uur wil, is dat mogelijk. De gemeente kan dit echter niet dwingen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×