Ambtenaren gaan energie besparen

Een groep van ongeveer 25 ambtenaren gaat inzetten op energiebesparing. Ze doen mee met het Europese proefproject Save Energy, dat anderhalf jaar duurt. Voor dit project is in acht kamers van het Stadhuis apparatuur geplaatst die het energieverbruik meet. De ambtenaren krijgen direct op hun computerscherm te zien hoeveel energie ze verbruiken, met bijvoorbeeld de pc, het licht en de verwarming. Wanneer ze de verwarming lager zetten, of een andere maatregel nemen, kunnen ze meteen zien of dat effect heeft. Naar verwachting kan dit project een besparing van 20% opleveren. Voordeel van de methode is dat deze eenvoudig toepasbaar is in bestaande monumentale gebouwen, zonder dat er allerlei bouwkundige ingrepen nodig zijn.

Wethouder Marc Witteman gaf gistermiddag de aftrap van het project, door de apparatuur in werking te stellen. Naast de gemeente Leiden en een aantal regionale bedrijven, doen onder andere ook Lissabon, Manchester en Helsinki mee.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×