Miljoenen voor aankoop Oostvlietpolder

Het college stelt de gemeenteraad voor 15 miljoen euro te reserveren voor de aankoop van delen van de Oostvlietpolder. De gemeente heeft in het verleden al grote delen van de polder gekocht en heeft het voorkeursrecht gemeenten gevestigd op een groot deel van de overige percelen. Burgemeester en wethouders willen nu 15 miljoen extra reserveren om die percelen, wanneer deze te koop aangeboden worden, te kopen. Het project Oostvlietpolder draait om de ontwikkeling van (recreatief) groen en ecologie, natuur, volkstuinen en een bedrijfsbestemming. Een perseel dat de gemeente pas gekocht heeft, is bestemd voor natuur.

Advertentie

Leiden Oostvlietpolder


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×