Eenzame ouderen aan tafel bij Van der Valk

Ongeveer 100 eenzame ouderen genieten morgenavond bij de vestigingen van Van der Valk in Leiden en Sassenheim van een sfeervol kerstdiner met muziek. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert dit gratis evenement nu al voor de zevende keer samen met de horecaketen. Dit jaar dekken in het hele land zo’n veertig restaurants hun tafels voor de ouderen. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 200.000 ouderen eenzaam zijn. Vooral de decembermaand is zwaar voor deze mensen. Via allerlei welzijnsorganisaties worden zoveel mogelijk van deze ouderen voor de diners uitgenodigd. Vaak kennen de gasten elkaar niet als ze aan tafel gaan. Tijdens de maaltijd worden regelmatig duurzame contacten gelegd. Het komt dan ook voor dat de gasten elkaar later nog eens opzoeken.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×