Foto: PR.

Krasse Leidse viert eeuwfeest

Vandaag viert mevrouw J.E.M. van der Meel-van Loon haar 100e verjaardag. Om 16.00 uur bezoekt burgemeester Lenferink haar in Het Haagse Schouw, waar het verjaardagsfeest wordt gevierd. Mevrouw Van der Meel-van Loon werd vandaag precies 100 jaar geleden geboren in Oosterhout. Samen met twee zussen verhuisde ze in 1929 naar Leiden. Eén van die zussen leeft nog steeds en is nu 103. De zussen zwaaiden samen de scepter bij Jamin aan de Hogewoerd en de Steenstraat. Ook was mevrouw bijna dertig jaar lid van het Hartebrugkoor en schreef ze een dichtbundel. In 1935 trouwde mevrouw Van Loon met Steef van der Meel. Het echtpaar kreeg dertien kinderen. In 1975 overleed van der Meel. De oudste zoon van het gezin stierf in 1992. Volgens zoon Frans is zijn moeder nog altijd actief betrokken bij het dagelijks leven. Ze is geïnteresseerd in de kerk, politiek en allerlei andere zaken. Omdat ze onderhoud erg belangrijk vindt, wandelt mevrouw van der Meel-van Loon elke dag drie kwartier. Haar gezondheid is nog steeds redelijk goed.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×