Intentieovereenkomst Aalmarktproject gesloten

1

De gemeente en ASR Vastgoed Ontwikkeling hebben gisteren een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van het Aalmarktproject. In de overeenkomst is vastgelegd dat beide partijen gezamenlijk de planvisie voor het Aalmarktgebied uit gaan werken tot een definitief stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan. Ook wordt de haalbaarheid van de ontwikkeling verder onderzocht. In de planvisie staat dat het winkeloppervlak in het centrum uitgebreid wordt met 8.000m². Er komt een nieuwe winkelstraat tussen de Breestraat en Aalmarkt. De winkels in die straat zijn vooral gericht op mode. Bovenin de panden moeten ongeveer dertig appartementen komen. Verder komt tussen de Haarlemmerstraat en Aalmarkt een nieuwe brug.

Delen

1 reactie

  1. Weer een bedrijf dat mag verdienen aan wat nooit wordt uitgevoerd? Wat hebben de Aalmarkplannenmakerij, inclusief juridische procedures en onroerend goedtransacties, Leiden inmiddels al gekost?
    Is er wel behoefte aan 8000 m2 extra winkelruimte bij al die leegstand in, om en tussen Breestraat en Haarlemmerstraat? Zouden een goed leegstandbeleid en opknappen van wat er al is niet veel verstandiger zijn?

    "De komende jaren neemt de vraag naar winkelruimte in Nederland met zeven tot negen procent af. Dit komt doordat steeds meer consumenten winkelen via het web, zo blijkt uit onderzoek van bedrijfsmakelaar Jones Lang LaSalle." (RetailNews 17-11-2009).

Over de auteur

Je bent nu offline