Machteld Dutman ontvangt Gouden Lis

Machteld Dutman heeft dinsdag de Gouden Lis ontvangen. Deze hoogste provinciale onderscheiding is bedoeld voor mensen die zich zeer verdienstelijk voor de provincie gemaakt hebben. Sinds 1952 hebben 33 personen de prijs ontvangen. Dutman viel in de prijzen, vanwege haar inzet voor Zuid-Hollandse kinderen en gezinnen. Dat doet ze al sinds 1968. Dutman begon als therapeut in een medisch-psychologische kinderkliniek. In 1993 werd ze directeur van Stichting Spel- en Opvoedingsvoorlichting. Deze stichting, die nu JSO expertisecentrum voor jeugd, samenleving en opvoeding heet, groeide onder haar leiding uit tot een organisatie met 111 medewerkers. Doordat een kwart van die medewerkers van allochtone afkomst is, is het vrij goed mogelijk alle doelgroepen te bereiken.

Machteld Dutman ontving de Gouden Lis uit handen van gedeputeerde Tonny van de Vondervoort, die haar prees om haar inzet.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×