Vuurwerk boven Leiden-Noord, foto's: Emile van Aelst.

Oud & Nieuw Leiden redelijk rustig verlopen

Het lijkt erop, dat de jaarwisseling deze keer redelijk rustig verlopen is. Door de uitgebreide aanpak van de gemeente en politie bleven zware incidenten uit. Her en der stonden wat containers in brand en werden vreugdevuren op straat gehouden, maar bleef het geweld binnen de perken. De ME hoefde er niet aan te pas te komen. In de Stevenshof zijn rond het Alexandrine Tinneplein een aantal mensen aangehouden. Op de Sumatrastraat, in Leiden -Noord, was extra veel politie op straat, maar die had weinig tot niets te doen. Dit in tegenstelling tot twee jaar geleden, toen er een ware veldslag plaatsvond. De meeste agenten gingen omstreeks 01.30 uur terug naar het politiebureau op de Kooilaan. In totaal verrichtte de politie enkele tientallen arrestaties voor met name vernieling en brandstichting.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×