Dieven ook in december actief

Ook vorige maand rustte het dievengilde niet. Er is zes keer ingebroken in een studentenhuis. Eén keer bleef het bij een poging. Begin december werd via een raam ingebroken in het kantoor van Catena aan de Kolfmakersteeg. Dieven maakten twee computers en geld buit. Twee studenten van 21 en 22 jaar die aan het Galgenwater wonen, ontdekten begin december dat hun laptops waren gestolen. Ook hier kwam de dief waarschijnlijk via het raam binnen. Met Sinterklaas werd een 21-jarige studente onaangenaam verrast. Bij thuiskomst bleek haar laptop weg te zijn. Een Inbreker was via de brandtrap in de gezamenlijke huiskamer van de studentenwoning aan de Groenhovenstraat binnengestapt en wist daarna in de kamer van de studente te komen. Een medebewoner die de dader uit de huiskamer zag komen, vroeg wat hij daar deed. De man verklaarde bij een student overnacht te hebben en vervolgde zijn weg naar beneden. De bewoner kreeg geen argwaan.

Een 21-jarige studente die ook aan de Groenhovenstraat woont, had geluk. Toen zij op eerste kerstdag thuiskwam, zag ze dat haar kamerdeur openstond, hoewel ze die bij haar vertrek gesloten had. Omdat het slot kapot was, bewaarde ze haar waardevolle spullen ergens anders. De dieven die via flipperen de niet afgesloten voordeur opengeflipperd hadden, vonden in haar kamer dus geen interessante buit en hebben niets meegenomen. Het afgelopen jaar hebben in totaal 61 studenten aangifte gedaan van inbraak, of een poging daartoe. De meeste dieven kwamen binnen via niet goed gesloten deuren of ramen. In de meeste gevallen namen ze laptops weg.

Uit een studentenhuis aan de Breestraat is tijdens de kerstdagen de huistelevisie gestolen. Dieven konden met behulp van flipperen binnenkomen, omdat de voordeur niet op slot gedraaid was.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×