Frederik Rietdijk exposeert bij Galerie Patries van Dorst

Frederik Rietdijk exposeert vanaf 31 januari zijn klassiek getinte schilderijen in de nieuwe Leidse Galerie Patries van Dorst. Rietdijk volgde een opleiding in de authentieke schilderkunst, waarbij het accent meer ligt op vorm en toon. Nadat de voorstellingen opgebouwd zijn vanuit tekeningen en schetsen, volgt de verdeling in licht en donker en pas daarna de kleuren. Rietdijk beheerst deze manier van werken met een grote mate aan perfectie. Hij heeft tot nu toe een aanzienlijke reeks doeken vervaardigd en veel daarvan in opdracht, zoals portretten, interieurstukken, landschappen en stillevens. Vanaf 2007 kiest hij voor grotere doeken en een ruigere vorm van schilderen. Met een palletmes legt hij zich vanaf die periode vooral toe op kleur.

Het werk van Rietdijk is te bewonderen vanaf 31 januari tot en met 13 maart.

Meer info en openingstijden: www.patriesvandorst.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×