Bijna 100.000 huishoudens in de kou door stroomstoring

Door een grote stroomstoring hebben 80.000 tot 100.000 huishoudens in de Bollenstreek een groot deel van de avond zonder stroom en verwarming gezeten. Dat meldt netbeheerder Tennet. Het probleem is rond 19.30 uur ontstaan in een hoofdspanningsstation in Sassenheim. Sinds 22.30 uur komt de stroomvoorziening weer langzaam op gang. Sassenheim heeft inmiddels weer stroom. Door de stroomstoring is ook telefoonverkeer niet of nauwelijks mogelijk. Er is extra politie en brandweer ingezet. Voor de herkenbaarheid rijden ze rond met zwaailichten.

Politie en brandweer rijden continu rond en zullen op zoveel mogelijk plaatsen komen zodat de inwoners de hulpdiensten ter plekke kunnen aanspreken. Ook zijn de politiebureaus en de brandweerkazernes geopend zodat de inwoners ook daar terecht kunnen.

Sinds 22.30 uur is Tennet begonnen met het opstarten van de energievoorziening en zullen Voorhout, Lisse, Katwijk, Noordwijk, Sassenheim en Hillegom een voor een weer worden aangesloten.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×