Trio Bel Cante, foto: Hans Speekenbrink.

Unieke concerten Bel Cante in Warmond

Het trio Bel Cante bestaat uit zangeres Paola Tuin, Henk Olden met zijn flamenco-achtige begeleiding op gitaar en de bekende Leidse dichter/schrijver/ muzikant Rik van Boeckel op cajón. De stem van Tuin is klassiek, maar de begeleiding juist niet, wat bij elkaar een uniek effect geeft. Het trio brengt onder andere oude liederen, die bewaard zijn gebleven door de beroemde Spaanse dichter Federico García Lorca, met veel Arabische invloeden en verwijzend naar de Moorse tijd. Andere liederen zijn van componisten uit de 19e en 20e eeuw zoals van Granados, Obradors en De Falla. Het programma bevat ook een aantal instrumentale stukken zoals Castillo Moro van de beroemde Spaanse gitarist Sabicas in een arrangement van Olden. Het bijzondere trio geeft twee concerten in het Oude Raadhuis van Warmond.

De concerten vinden plaats op 16 en 23 januari, aanvang 20.45 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren wordt aanbevolen via: rik.v.boeckel@wxs.nl. Voor meer info: 06-50276804/071-5310865.

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×