Oud-wethouder Rogier van der Sande voorzitter Leiden Marketing

Rogier van der Sande is sinds 1 januari de nieuwe voorzitter van Stichting Stadspartners Leiden en Stichting Visitor Centre Leiden. Beide organisaties zijn beter bekend onder de verzamelnaam Leiden Marketing. Van der Sande volgt Adriaan in ’t Groen op die niet alleen een van de belangrijkste initiatiefnemers voor Leiden Marketing is geweest, maar ook een drijvende kracht was tijdens de startfase van deze organisaties. Van der Sande, die momenteel werkzaam is als zelfstandig ondernemer, is geen onbekende in de Leidse wereld. Hij heeft jarenlange ervaring als wethouder financiën van deze stad. Ook was hij tot voor kort voorzitter van de Stichting Centrum Management Leiden. Leiden Marketing is eind 2007 als netwerkorganisatie van ongeveer twintig stadspartners opgericht, om Leiden regionaal en (inter-)nationaal op de kaart te zetten en om meer toeristische en zakelijke bezoekers naar Leiden te trekken. De organisatie geeft invulling aan het merk ‘Leiden, Stad van ontdekkingen’.

Van der Sande wordt voorzitter van het bestuur van beide stichtingen, waarin verder mevrouw Renée Merkx (Universiteit Leiden) en de heren Martijn Bulthuis (Golden Tulip hotel Leiden), Ben Schuttenbeld (KvK Leiden), Jacques van Gaal (ROC Leiden), Rien Nagtegaal (Gemeente Leiden), René de Jong (Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest), Hans van Oel (Museumgroep Leiden) en Bart van Mossel (Leidse Schouwburg) zitting hebben.

Een van de onderdelen van Leiden Marketing vormt het Visitor Centre Leiden (VCL) dat op 1 juli 2009 haar deuren heeft geopend. In dit VCL zijn de organisaties van de VVV Leiden en het Universitaire Visitors’ Centre samengevoegd. In de ruimte van het VCL zijn ook de universitaire activiteiten voor de huisvesting van buitenlandse studenten ondergebracht en zal per 21 januari 2010 gestart worden met een pilot voor een Expatdesk. Deze laatste activiteit is een samenwerking met het Bio Science Park Leiden.

Binnen de organisatie Leiden Marketing zijn ook de activiteiten van het Leids Uitburo en van de Stichting Leiden Congresstad ondergebracht.

Directeur van Leiden Marketing, John Kroes, is erg blij met de komst van zijn nieuwe voorzitter. “Hij brengt natuurlijk veel kennis over Leiden mee, heeft een grote bestuurlijke ervaring en beschikt over een geweldig netwerk,” aldus Kroes. “Het afgelopen jaar werd gekenmerkt als opstartjaar. De komende periode zullen er belangrijke stappen worden gezet om de doelstellingen te bereiken die we ons zelf hebben gesteld en die we met partners hebben afgesproken. De aanwezigheid van een voorzitter met de statuur van Van der Sande is daarbij voor ons van groot belang.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×